Microsoft Windows 11: de nieuwe standaard

Microsoft heeft de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem uitgebracht, namelijk Windows 11. Het nieuwe besturingssysteem zet de gebruiker centraal en voegt vele extra functionaliteiten toe. De interface van Windows 11 is compleet vernieuwd, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om rond te navigeren. Windows 11 brengt dus een aantal grote veranderingen met zich mee die wij hieronder kort aan u laten zien.

Windows 11 introduceert een nieuw design

Microsoft heeft het ontwerp en de gebruikerservaring binnen Windows 11 aangepast. Met deze aanpassingen wordt het mogelijk om productief en creatief aan de slag te gaan. Het is een moderne, frisse en modernere omgeving om in te werken. Het startmenu en de taakbalk zijn aangepast om jou als gebruiker centraal te zetten. De taakbalk is gecentreerd, waardoor het makkelijker wordt om te vinden wat je nodig hebt. Windows 11 heeft een diepgaande integratie met Microsoft 365, wat ervoor zorgt dat de startknop altijd toegang geeft tot de meest recente bestanden.

Microsoft Teams chats in de Windows 11 taakbalk

Nu we steeds meer vanaf verschillende plekken zijn gaan werken, kan Microsoft Teams (vroeger Skype) eigenlijk niet meer ontbreken. In Windows 11 wordt daarom Microsoft Teams gedeeltelijk geïntegreerd in de taakbalk. Met deze nieuwe functie wordt het nog makkelijker verbonden te blijven met collega’s. Het is nu mogelijk om met Microsoft Teams te chatten, bellen en vergaderen vanuit de taakbalk in Windows 11. De verwachting is dat op termijn de zakelijke Microsoft Teams omgeving ook in Windows 11 wordt geïntegreerd.

Microsoft Teams werkt op elk platform of apparaat, zoals Windows, Android en iOS. Windows 11 maakt het makkelijker om met vrienden en familie in contact te blijven. Dit gebeurt dus allemaal centraal vanuit de taakbalk in het nieuwe besturingssysteem.

Nieuwe widgets in Windows 11

In Windows 11 is er een compleet nieuwe widget omgeving gecreëerd. Met deze widget omgeving wordt het nog makkelijker om het laatste nieuws in de gaten te houden. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat deze feed optimaal wordt gepersonaliseerd. Elke gebruiker krijgt hierdoor een ander feed te zien, waardoor deze optimaal aansluit op de gebruiker.

We pakken regelmatig onze telefoon om het nieuws en weer te bekijken. Nu kun je een vergelijkbare feed krijgen op een Windows 11 apparaat. Vanuit één centrale omgeving heb je toegang tot alle informatie die jij nodig hebt. Het is mogelijk om zelf een aantal widgets te kiezen die in dit scherm naar voren komen. Op deze manier kun jij zelf aanpassingen maken aan alle informatie die zichtbaar is in het widget centrum.

Microsoft creëert een meer open ecosysteem in de Microsoft Store

Microsoft geeft ontwikkelaars meer keuze om hun app in de Microsoft Store te krijgen. Het maakt niet meer uit met welk framewerk de apps is ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars allerlei verschillende soorten apps kunnen toevoegen aan de Microsoft Store. Dit is voor gebruikers handig, omdat ze op deze manier één centrale plek hebben om al hun software te downloaden.

Ontwikkelaars kunnen nu ook 100% van de opbrengsten houden. Elke ontwikkelaar krijgt de mogelijkheid om zelf een betalingssysteem te implementeren binnen de Microsoft Store. Dit zorgt ervoor dat de complete opbrengsten naar de ontwikkelaar gaan. App ontwikkelaars die geen eigen betalingssysteem willen ontwikkelen kunnen gebruik maken van betalingsomgeving van Microsoft.

Wilt u meer informatie over deze verandering?

Binnenkort starten wij bij Set Services met het migreren van onze klanten naar Windows 11. Hierover ontvangt u binnen enkele weken meer informatie. Op het moment dat u nu al vragen heeft kunt u direct contact met ons opnemen.