Azure

Bespaar tijd en geld met Azure, het cloud computing platform van Microsoft.

Azure is het publieke cloud computing platform van Microsoft. Op dit platform kun je snel en eenvoudig complexe services en applicaties bouwen, implementeren en beheren. Door gebruik te maken van deze dienst hoef je geen lokale server te kopen, beheren en onderhouden maar kan je jouw omgeving hosten in de Microsoft Cloud.

Een combinatie van Iaas en PaaS

Microsoft Azure is een krachtige combinatie van IaaS en PaaS (Platform as a Service) die de mogelijkheid biedt om toepassingen te bouwen, te implementeren en te beheren. Zo werk je toe naar maximale productiviteit.

Waarom Azure?

De voordelen van het Azure platform zijn voor jouw business zijn legio.

  • Schaalbaarheid

Azure is een schaalbare oplossing en groeit dus makkelijk met je mee. De grip op je data is echter beperkt, omdat Azure een public clouddienst is. Waar alle data wordt opgeslagen, is niet bekend. Is dit voor jou van wel belang, dan is onze IaaS-dienst wellicht een beter alternatief. Wij adviseren je graag.

  • Beschikbaarheid

De servers van Microsoft hebben maar een doel; de cloud ten allen tijde functioneel houden met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Daarom zijn deze servers veel betrouwbaarder dan fysieke servers op een eigen locatie.

  • Recovery

Azure maakt continu back-ups van gegevens. Bij dataverlies kun je deze gegevens herstellen met slechts enkele clicks. Dit bespaart tijd, voorkomt grote investeringen vooraf en jouw organisatie heeft er geen last van.

  • Security

Microsoft hanteert de hoogste standaarden als het gaat om beveiligingstechnieken. Kritieke data en bedrijfsapplicaties zijn daarom enorm veilig in Azure, zelfs in het geval van natuurrampen.

  • Hybride

Doordat Azure hybride netwerken verbindt, vergroot het de mobiliteit en flexibiliteit. Azure geeft de gebruikers de vrijheid om altijd en overal te kunnen werken. Past jouw workload beter in Azure dan in onze private cloud? Of zie je voordelen in beide oplossingen? Dan is het mogelijk beide omgevingen te verbinden voor een optimale werking. Zo gebruik je het beste uit beide oplossingen.

  • Integratie met Microsoft 365

Door een feilloze integratie met Microsoft 365 wordt het samenwerken nog makkelijker. Zeker nu veel bedrijven volledig vertrouwen op tools als Office 365, Teams en Sharepoint.

Meer weten over Microsoft Azure?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een verbeterde internet infrastructuur voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Voor meer informatie over een veilige IT-infrastructuur met backups en dataherstel kun je onze pagina’s over Backup as a Service (BaaS), Disaster Recovery en VEEAM Cloud Connect bezoeken.

Bekijk ook onze pagina over Microsoft 365 voor meer informatie over Microsoftdiensten die Set Services aanbiedt.

Stel je vraag!