Infrastructure as a service

Een schaalbare cloudoplossing waarmee je serverinfrastructuur continu up-to-date is, je altijd over de juiste capaciteit beschikt en die investeren in hardware overbodig maakt.

Wat is IaaS?
IaaS staat voor Infrastructure as a Service. Je huurt de benodigde IT infrastructuur, zoals servers, opslagruimte en netwerken, van Set Services. Je maakt gebruik van deze infrastructuur via het internet en hoeft dus niet te investeren in fysieke hardware.

Ruimte zuinig
De hardware is niet fysiek aanwezig. Je maakt je dus geen zorgen meer over veiligheid, onderhoud en andere risico’s.

Veilig, makkelijk en kostenbesparend je IT infrastructuur regelen

Je werkt met de meest actuele infrastructuur zonder dat je hoeft te investeren in aankoop of onderhoud. Dit verzorgen wij voor je tegen een vast tarief per maand. Voor onze IaaS-diensten maken wij gebruik van twee tier 3-datacenters in Amsterdam. Een veilige oplossing aangezien we gebruik maken van twee gespiegelde datacenters. Zo heeft een verstoring bij een van beide datacenters slechts minimale impact.

De virtualisatie die wij hanteren om de betrouwbaarheid te maximaliseren en hardware efficiënter te laten werken is gebaseerd op VMware. Het datacenter is bereikbaar via een VPN-tunnel tussen de firewall in het datacenter en de firewall op jouw locatie. Het datacenter kan buiten deze locatie ook via een cliënt-VPN-oplossing worden benaderd.

Meer weten over IaaS?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Infrastructure as a service voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Bekijk ook eens onze pagina’s over Disaster Recovery en Backup as a Service (BaaS), waarbij we dagelijkse backups maken van jouw bedrijfsdata. Andere services die onder Set Cloud vallen zijn Azure en VEEAM Cloud Connect.

Stel je vraag!